Plastikkirurgi är ett hett ämne just nu!


skrivet den 30 sep av Blogger, klockan:10:29

Det är helt sjukt om man tänker efter hur mycket ungdomar faktiskt tänker på hur dem ser ut. Och enligt en artikel från aftonbladet så kan varannan flicka tänka sig att plastikopera sig. Kolla detta:

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article6072159.ab

Mer än var tionde flicka som är 10 år vill vara smalare, hälften av alla tjejer mellan 11 och 16 kan tänka sig att plastikoperera sig plus att majoriteten säger att dem är mycket medvetna om vad dem äter. Detta är inte särskilt bra, och det har blivit större under åren. En tjej som är 10 år är långt ifrån utvecklad och hon kommer inte veta hur hennes kropp ser ut som 10 år. Då är hon 20 år, ungefär som jag, och när jag själv var 10 var jag mullig och var retad, men nu är jag smal och populär, och snygg!

Jag kan ju faktiskt också tänka mig att göra något ingrepp, men inte just nu och under några år framöver. Men kanske fixa en rynka i pannan när jag är 40? Men det är ju några år kvar till dess. Aldrig att jag ens tänkte på plastikkirurgi när jag var 10, inte när jag var 16 heller! Men media har under åren nu blivit allt mer ”viktigt” för tjejer. Speciellt tv och tidningar. Man vill efterlikna dem smala och perfekta modellerna och man vill inte ha den där lilla extra ”fett” klumpen på magen (hade du varit utan den hade du inte kunnat sträcka på dig?).

Plastikkirurgi är både bra och dåligt kan jag tycka, dels för att man lockas till de utan att man behöver, men samtidigt finns det folk som mår riktigt dåligt över saker på sin kropp. Och då menar jag inte en person som vill ta bort fettklumpen på magen, utan dem som har för stora bröst så att dem får ont i ryggen eller liknande. DÅ är det bra med plastikkirurgi, för då kan man göra något åt sitt problem. Men ja, det är helt enkelt ett skönhetsideal som får oss att vilja plastikoperera oss, oftast. Och jag tror att det kommer att bli ”värre” om några år..

 


Just nu värderat 1.5 av 34 människor

  • Currently 1,5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt